What 81 people say about De Kleine Colvenier
Food | |
Service | |
Atmosphere |
Top!
Super lekker
Bij binnenkomst werd al direkt duidelijk dat 3 gangen menu (65€ waarvoor we gereserveerd hadden in de Kleine Colvenier) niet op prijs werd gesteld. We werden via de keuken naar de kelder geleid voor het aperitief. Geen kaart, geen prijzen en op mijn vraag hierover werd vaag gedaan (onze aperitieven kosten ‘rond de 1...
Read full reviewBij binnenkomst werd al direkt duidelijk dat 3 gangen menu (65€ waarvoor we gereserveerd hadden in de Kleine Colvenier) niet op prijs werd gesteld. We werden via de keuken naar de kelder geleid voor het aperitief. Geen kaart, geen prijzen en op mijn vraag hierover werd vaag gedaan (onze aperitieven kosten ‘rond de 15€) met duidelijke tegenzin. Je komt hier namelijk voor ‘een beleving’. Madam bracht ons naar een tafel. We kozen een glaasje champagne. Er werden enkele grote groene olijven en enkele blokjes kaas op de tafel gezet. Dan kwam iets later nog een mooi klein bordje met slaatje, een maatje en zure room. Dat was ok. De chef loopt rond en wil een sfeer van exclusiviteit etaleren, maar na het plaatsen van het bordje werden we met een kwinkslag gevraagd om rond te lopen en foto’s te maken (voor fb, instagram…knipoog!) we geloofden onze oren niet. We nuttigden onze aperitief helemaal alleen beneden. 1 ander koppel was al boven naar de eetzaal. Daarna vervoegden we twee andere tafels. De wijnkaart werd aangereikt en nergens werd gezegd wat je te eten krijgt, want het concept is dat je eet wat de pot schaft. Bij keuze vd wijn toch wel zo fijn te weten wat je gaat eten. Madam: ‘meestal voorgerecht iets met vis en nagerecht iets met vlees’ Dat was het. We kozen een goedkope fles van de uitgebreide kaart (40€) en er werd gevraagd of we bruis of plat water dronken (eigen maak (10€). Voorgerecht was visvelouté met stukje roggevleugel, zalm en garnaaltjes. Was ok. Dan eendeborstfilet met 1 asperge, enkele krieltjes, peultjes… smaakte gewoon. Lekker maar niets speciaals en de messen waren bot. Tijdens het dessert kwam de chef nog even uitwijden over hoe hij zijn asperges bereidde en bewaarde (op vraag vd tafel achter mij) en hoe uitzonderlijk dát wel was. Dat kon niemand anders (letterlijk zijn woorden). Het dessert pêche melba in heet bord met gesuikerde geroosterde amandelen met roomijs. Ook ok. Prijs voor dit alles: 210€. Het eten was ok maar zeker niet uitzonderlijk en dan kun je voor deze prijs elders veel lekkerder eten. De sfeer was ronduit ongemakkelijk. Ik boekte voor de bistro versie van het grote restaurant en kreeg een hoop blabla. Op de vraag of alles naar wens wens was (‘de messen zijn niet scherp genoeg voor het vlees’) werd gereageerd of er niets meegedeeld werd. ‘Ja maar u moet het mes het werk laten doen hé’ …? Die messen bleven. Zeer bevreemdende ervaring. Nooit meer…
Perfecte bediening, eten was heerlijk. Echte aanrader
Wie houdt van klassieke degelijke verfijnde stijl, die zet De Kleine Colvenier op zijn TO GO list!
Map All restaurant deals in Antwerp
About De Kleine Colvenier
Cuisine: French
Patrick Van Herck, owner and chef of restaurant Huis de Colvenier, wanted to do something special for the 25th anniversary of his restaurant. Therefore, he opened De Kleine Colvenier. This restaurant is right next to Huis de Colvenier and is more casual. The restaurant has lovely wooden tables and comfortable chairs.