Wat mensen zeggen over La Paix**
Plattegrond Alle restaurantdeals in Anderlecht e.o.
Over La Paix**
Keuken: Aziatisch, Fusion, Modern
David Martin Nothing had David Martin voorbestemd om in Brussel te belanden... Geboren met een Spaanse vader en een Alsatianaanse moeder, groeide deze Gascon op in Fumel, in de Lot. En het was in Auch, in de Gers, dat hij naar de hotelschool ging en zijn tanden zette in sterrenhuizen. Dan is het aan de koningin van Engeland dat David Martin manieren maakt. Hij werkt in Londen voor het High Park Hotel, dat een privé-ingang heeft voor Hare Majesteit. Daarna maakt hij een korte passage in New Orleans, vervolgens in Barcelona, voordat hij in 1992 in dienst treedt van Alain Passard icoon Three Stars Parisian bij L'Arpège als tweede op slechts 21-jarige leeftijd. Daarna in Brussel als tweede in bevel van de Trois Etoiles Bruneau. Vandaag heeft David Martin zijn verleden samengevat. En met trots draagt hij zijn twee sterren en zijn titel van chef-kok van het jaar van de Gault Millau gids, zonder twijfel is zijn huidige keuken er een die een sterke indruk maakt. Niet verstoken van classicisme, biedt het een radicale lezing die soms kan storen, getint met Japanse techniek, de chef aarzelt niet om te provoceren, swingende smaken van ongelooflijke intensiteit, complex maar nooit ingewikkeld. Omdat hij zich nu niets lijkt aan te trekken van modes, van wat er om hem heen gebeurt. Hij voelt zich vrij, instinctiever dan ooit. Hij heeft zijn weg gevonden.