Wat 22 mensen zeggen over Het Verschil
Eten | |
Service | |
Sfeer |
aanrader
We kwamen toe en de eigenaar bekeek ons 5 seconden en vroeg dan: is 't voor iets te eten? Hij toonde ons onze tafel en ging vervolgens naast onze tafel een heel ambetant telefoongesprek voeren met zijn (?) notaris.
Hij liet een glas vallen bij de bediening van een andere tafel. De schreven werden pas na 10 min opg...
We kwamen toe en de eigenaar bekeek ons 5 seconden en vroeg dan: is 't voor iets te eten? Hij toonde ons onze tafel en ging vervolgens naast onze tafel een heel ambetant telefoongesprek voeren met zijn (?) notaris.
Hij liet een glas vallen bij de bediening van een andere tafel. De schreven werden pas na 10 min opgeruimd door zijn medewerkster.
De menu werd getoond op een tablet maar uiteindelijk klopte de beschrijving van geen enkel gerecht met de realiteit. Is het nut van een tablet dan niet dat het dagelijks aan te passen is? Het eten was oké maar een paar gerechtjes waren te zout. We hebben 2 keer een opmerking gemaakt en die heeft de eigenaar wel goedgemaakt.
Op de toog naast ons werd de hele avond een fotoreeks getoond van halfnaakte vrouwen.
We hebben cash betaald en vroegen dan een btw-bonnetje. Toen we hem hier een tweede keer naar vroegen zei hij dat zijn medewerkster het ticketje in de vuilbak had gegooid en dat hij al 2 vuilbakken had uitgekeerd om het te zoeken. Hij had de hele tijd in het restaurant rondgelopen en geen vuilbak vastgehad. Uiteindelijk vroeg hij een e-mailadres om ons btw-bonnetje op te sturen. We kregen later een btw-bonnetje opgestuurd van een andere tafel voor het dubbele bedrag van onze rekening.
Geen aangename ervaring....
Kwamen met reservatie Restaurantweek terecht op een "Argentijnse menu/ wijn degustatie avond".
Kregen vast menu van die activiteit met twee verschillende wijnen per gang...
Gelukkig kregen we het eten aan de vooropgestelde prijs. De wijn die we ongevraagd gekregen hadden diende wel bijbetaald te worden (32 €), o...
Kwamen met reservatie Restaurantweek terecht op een "Argentijnse menu/ wijn degustatie avond".
Kregen vast menu van die activiteit met twee verschillende wijnen per gang...
Gelukkig kregen we het eten aan de vooropgestelde prijs. De wijn die we ongevraagd gekregen hadden diende wel bijbetaald te worden (32 €), ook voor persoon die eigenlijk geen wijn wou. Hadden ze de reservatie niet bekeken of gingen ze er gemakshalve van uit dat we wel zouden aansluiten bij de rest ?
Maar het eten was lekker!
Plattegrond Alle restaurantdeals in Lede e.o.
Over Het Verschil
Keuken: Nederlands, Vis en zeevruchten
In de galmende stilte van dorpen waar ooit de tapkranen overuren draaiden en de bakkersgeur zich verspreidde, is er nu vaak slechts de adem van een paar onwrikbare overblijvers te horen. De melancholie van het verdwijnende ambacht waart rond in deze gehuchten. Eens bezaaid met zeven kroegen, twee broodbakkers, het krantenhuisje, de bloemenpracht, talloze banken, de wijsheid van de apotheker, de fietstovenaar en de oogmeester. In 2023, hebben deze dorpen zich soms moeten overgeven aan de moed van twee of drie dappere zielen. De dorpsslager wiens vleeskunst de tongen doet dansen, en die ene eetgelegenheid, die zich heeft genesteld als een eeuwige monoliet.
Peter en Pieter-Jan, van Het Verschil in Lede, zijn zulke hedendaagse helden. Ze schenken het dorp topgastronomie zonder de beurs te plunderen. Pieter-Jan, de jonge spruit van 25 lentes, dronk de kennis op als jobstudent in de eigen zaak en verfijnde zijn metier bij parels als Carcasse & The Jane, waar hij de wijnkunst tot in de toppen van zijn vingers beheerste. Namen die nostalgie ademen.
Peter, met een levensverhaal verrijkt door vijftig jaren, leerde de geheimen van het vak van grootmeesters zoals Jean-Pierre Bruneau en het legendarische Laurierblad van Guy Van Cauteren. Zijn tocht bracht hem ook bij de tafel van Patrick van het Overhamme en vervolgens stond hij aan het roer van een majestueus hotel in Brussel. Maar sinds 2001 is het in Lede, bij Het Verschil, dat zijn hart het luidst klopt.