Wat 20 mensen zeggen over Het Verschil
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Kwamen met reservatie Restaurantweek terecht op een "Argentijnse menu/ wijn degustatie avond".
Kregen vast menu van die activiteit met twee verschillende wijnen per gang...
Gelukkig kregen we het eten aan de vooropgestelde prijs. De wijn die we ongevraagd gekregen hadden diende wel bijbetaald te worden (32 €), o...
Kwamen met reservatie Restaurantweek terecht op een "Argentijnse menu/ wijn degustatie avond".
Kregen vast menu van die activiteit met twee verschillende wijnen per gang...
Gelukkig kregen we het eten aan de vooropgestelde prijs. De wijn die we ongevraagd gekregen hadden diende wel bijbetaald te worden (32 €), ook voor persoon die eigenlijk geen wijn wou. Hadden ze de reservatie niet bekeken of gingen ze er gemakshalve van uit dat we wel zouden aansluiten bij de rest ?
Maar het eten was lekker!
Smakelijke gerechtjes met een top-bediening, dat maakt 't Verschil.
We hebben genoten van de nieuwe Wild-Bib-Gourmand met verrassende smaken.
Aangepaste wijnen waren top en zéér goed gekozen.
Bedankt voor de gezellige avond en de lekkere service.
Dit is genieten op hoog niveau!
Zoals steeds heel lekker gegeten in gemoedelijke sfeer.
Super lekker en speciaal, veel keuze, een aanrader!!!!
Vlotte en vriendelijke bediening. Ruime keuze. Zeer voortreffelijke keuken. De gerechten zijn af! De bijhorende wijnen (en Bob-formule) werden door ons zeer gesmaakt en gewaardeerd.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Lede e.o.
Over Het Verschil
Keuken: Nederlands, Vis en zeevruchten
In de galmende stilte van dorpen waar ooit de tapkranen overuren draaiden en de bakkersgeur zich verspreidde, is er nu vaak slechts de adem van een paar onwrikbare overblijvers te horen. De melancholie van het verdwijnende ambacht waart rond in deze gehuchten. Eens bezaaid met zeven kroegen, twee broodbakkers, het krantenhuisje, de bloemenpracht, talloze banken, de wijsheid van de apotheker, de fietstovenaar en de oogmeester. In 2023, hebben deze dorpen zich soms moeten overgeven aan de moed van twee of drie dappere zielen. De dorpsslager wiens vleeskunst de tongen doet dansen, en die ene eetgelegenheid, die zich heeft genesteld als een eeuwige monoliet.
Peter en Pieter-Jan, van Het Verschil in Lede, zijn zulke hedendaagse helden. Ze schenken het dorp topgastronomie zonder de beurs te plunderen. Pieter-Jan, de jonge spruit van 25 lentes, dronk de kennis op als jobstudent in de eigen zaak en verfijnde zijn metier bij parels als Carcasse & The Jane, waar hij de wijnkunst tot in de toppen van zijn vingers beheerste. Namen die nostalgie ademen.
Peter, met een levensverhaal verrijkt door vijftig jaren, leerde de geheimen van het vak van grootmeesters zoals Jean-Pierre Bruneau en het legendarische Laurierblad van Guy Van Cauteren. Zijn tocht bracht hem ook bij de tafel van Patrick van het Overhamme en vervolgens stond hij aan het roer van een majestueus hotel in Brussel. Maar sinds 2001 is het in Lede, bij Het Verschil, dat zijn hart het luidst klopt.